BiH
0

Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru dočekuje petu generaciju učenika

FENA
Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru (UWCiM) u četvrtak, 26. augusta, u 19 sati organizira u velikoj dvorani OKC-a "Abrašević" ceremoniju dobrodošlice za 50 novih učenika, polaznika pete generacije programa Međunarodne mature.

Uz bogat kulturni program, na ceremoniji će se prisutnima obratiti nova direktorica UWCiM-a Valentina Mindoljević te predsjednica upravnog odbora UWC-IB Inicijative u BiH dr. Lamija Tanović. One će upoznati prisutne s planovima rada Koledža i Inicijative u predstojećoj školskoj godini.

Ceremonija dobrodošlice dio je UWCiM-ova orijetancijskog programa za nove učenike tokom kojeg se upoznaju sa načinom života u Koledžu, pravilima internatskog smještaja te biraju predmete koje će pohađati na programu Međunarodne mature u sljedeće dvije godine.

Posebna pažnja u orijetancijskom programu posvećena je upoznavanju učenika s idealima UWC pokreta, koji, uz ostalo, podrazumijevaju osjećaj idealizma i suosjećanja, ličnu odgovornost i integritet, međunarodno i međukulturalno razumijevanje te brigu za okoliš, stoji u saopćenju iz UWCiM-a.