BiH
0

Koldžo obišao radove na sanaciji kolovoza u Paromlinskoj ulici

Klix.ba
(Foto: Općina Novo Sarajevo)
Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo sa saradnicima 11. septembra ove godine obišao je saobraćajnicu u ulici Paromlinska, a povodom završetka radova na sanaciji postojećeg kolovoza.

Navedeni radovi podrazumijevali su sanaciju oko 5000 metara kvadratnih kolovozne površine, dužine oko 560 metara od raskrsnice sa ulicom Ložionička, pa do nove zgrade u naselju Malta. Općinski načelnik Nedžad Koldžo u svom obraćanju istakao je kako se radi o drugoj fazi rekonstrukcije ulice Paromlinska, te da je prošle godine u prvoj fazi radova izvršena rekonstrukcija dionica ulice Nedima Filipovića do raskrsnice sa ulicom Bugojanska udužini od oko 430 metara. Preostali dio sanacije oštećenog kolovoza u ulici Paromlinska izvršit će Direkcija za puteve KS.

Projekat rekonstrukcije saobraćajnice u ulici Paromlinska realiziran je u okviru programa vanrednog održavanja cesta na području općine, a koji obuhvataju radove na obnavljanju, zamjeni i ojačanju dotrajalih kolovoza, uklanjanju slojeva postojećeg asfalta i tampona, tamponiranje, postavljanje ivičnjaka, sanacija objekata na kolovozu, asfaltiranje ulica, te obilježavanje horizontalne signalizacije. Izvođač radova je preduzeće "Sarajevoputevi" d.d. Sarajevo, a investitor Općina Novo Sarajevo.

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i predstavnici KJKP "Park" danas su uz rekonstruisanu saobraćajnicu posadili i sedam novih sadnica breze.