BiH
0

Koldžo i Škrijelj posjetili sanirani plato i parking prostor u okviru PMF-a

FENA
Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i novoizabrani rektor Univerziteta u Sarajevu Rifat Škrijelj, zajedno sa dekanima Prirodno matematičkog i Mašinskog fakulteta u Sarajevu, obišli su danas sanirani plato i parking prostor u okviru Prirodno-matematičkog i okolnih fakulteta.

Navedenim radovima osigurano je oko 60 parking mjesta za saobraćaj u mirovanju i novi kolovozni zastor za nesmetani protok saobraćaja na tom području.

Novoizabrani rektor UNSA Rifat Škrijelj zahvalio je Općini Novo Sarajevo i općinskom načelniku za sanaciju platoa koji je bio devastiran i neuvjetan za protok saobraćaja, te je i estetski narušavao izgled obližnjih fakulteta.

"Radovi na tekućem održavanju dijela platoa i parking prostora površine oko 1.600 m2 obuhvatali su nivelaciju slivnika, mjestimične popravke donjeg sloja konstrukcije puta, a sve u svrhu zaštite i povećanja nosivosti puta, poboljšanje sistema odvodnje puta, zamjenu oštećenih i postavljanje novih šahtova i slivnih rešetki", navodi se u saopćenju Općine Novo Sarajevo.

Izvođač radova je firma "Sarajevoputevi", a investitor Općina Novo Sarajevo, koja je za te namjene izdvojila oko 70.000 KM.