Naša stranka
1

Koldžo glasove kupuje novcem poreskih obveznika

Sarajevo-x.com
Naša stranka najoštrije osuđuje manipulaciju građanima putem nekontrolirane potrošnje upravo njihovog novca.

"U svom budućem političkom djelovanju, svim snagama ćemo se truditi da ukinemo takvu nedemokratsku praksu. Dosadašnja politika bila je politika licemjerstva, manipulacije i potcjenjivanja inteligencije biračkog tijela. Novac treba trošiti transparentno i kontinuirano i na prioritete koje određuju građani," navode iz ove stranke.

"Preko pet miliona KM iz budžeta Općine Novo Sarajevo već je utrošeno na javne radove, i to u periodu početka augusta do sredine septembra, upravo u vremenu predizborne kampanje. Stabla, klupe i česma na Vilsonovom šetalištu, spomen obilježje šehidima i poginulim borcima, obnova vodovodnih i kanalizacionih mreža samo u pojedinim ulicama, obnova saobraćajnica, izgradnja dječijeg igrališta… samo su neki od projekata na koje je spomenuti novac utrošen. Ti projekti, osim što od Novog Sarajeva pred izbore prave gradilište u kojem je, u tom periodu, život nepodnošljiv, oni, zapravo, stvaraju prividnu sliku kvalitetnog rada općinskih vlasti i načelnika. Nijedan od tih projekata nema svoju razvojnu dimenziju, a općinski budžet bi morao biti izvor sredstava za razvoj i napredak općine.

Upozoravamo građane da je novac kojim se nemilice troši za promociji jednog čovjeka i jedne stranke upravo njihov i da ne nasjedaju na priču kako su navedeni radovi obavljeni zaslugom načelnika Nedžada Koldže, a upravo takva priča se u općinskim saopštenjima potencira. Institucija načelnika treba da bude servis građana, a sam načelnik uz savjetnike treba da bude strateg razvoja opštine, a ne štedionica novca za predizbornu kampanju svoje stranke."