BiH
62

Koldžo: Data mi je obaveza da nastavim istim stazama, ali još energičnije i odgovornije

Piše: A. B.
Nedžad Koldžo (Foto: Jelena Nišić/Klix.ba)
Nedžad Koldžo (Foto: Jelena Nišić/Klix.ba)
Aktuelni načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo koji je osvojio novi mandat nakon preliminarnih rezultata koje je objavila Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK BiH) za Klix.ba je izjavio kako će raditi na otvaranju novih radnih mjesta koja će doprinijeti Bosancima i Hercegovcima.

Koldžo je kao kandidat koalicije SDA-SBB osvojio 11.814 ili 47,08 posto glasova te je, kako je kazao, zadovoljan s obzirom na to da je pobjeda na 105 biračkih mjesta velika čast i odgovornost.

"Mislim da će građani prepoznati dosadašnji rad, uloženu energiju, ljubav, volju, znanje i viziju za bolje stanje u Novom Sarajevu. Na ovaj način mi je data obaveza da istim stazama nastavim još bolje, odgovornije, energičnije i da riješimo ono što do sada nismo riješili. Prioriteti su nastavak gradnje kružnog toka na Trgu heroja, realizacija projekta Južne longitudinale, gradnja ambulante na Hrasnom Brdu, potom sedam kružnih tokova koji su predviđeni planom, provedba strategije koja nam je zadata, a sve ćemo to pokušati realizirati u narednoj godini", rekao je Koldžo.

Prema njegovim riječima, potrebno je popraviti socijalnu sliku stanovnika kroz podršku studentima i đacima dodjelom stipendija, kao i kroz pomoć penzionerima i borcima.

"Pokušat ćemo ulagati u obrazovni sistem onoliko koliko možemo zbog nadležnosti. Borba za bolji položaj jedinica lokalne samouprave u cijeloj BiH će nam također biti prioritet, iako imamo zakon koji nije usaglašen s Evropskom poveljom o lokalnoj samoupravi. Dodatno je bitan i segment razvoja privrede, jer je općina Novo Sarajevo mjesto ugodnog života", zaključio je Koldžo.