BiH
0

Koldžo: Bit će uređene parkovske površine u Novom Sarajevu

FENA
Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo danas je s direktorom JKP "Park" Osmanom Delićem obišao parkovske površine na području općine Novo Sarajevo.

Pošto se na licu mjesta uvjerio da se aktivnosti JKP "Park" ne odvijaju potrebnom dinamikom, načelnik Koldžo je zahtijevao od direktora Delića da se zelene površine urade što prije.

Kako je saopćeno iz Općine Novo Sarajevo, direktor Delić je kao razlog kašnjenja radova naveo loše vremenske uvjete. Obećao je načelniku Koldži da će u slučaju da vrijeme to omogući do petka, 25. maja biti završeno uređenje svih parkovskih površina.

Također, načelnik Koldžo je danas s direktorom Delićem potpisao Sporazum o međusobnim pravima i obavezana pri realizaciji projekta uređenja parkovskih površina i drveća na području općine Novo Sarajevo.

  • Potpisivanjem ovog sporazuma Općina će izdvojiti 80.000 KM i na taj način konkretno pomoći akivnostima "Parka". Ovim će građani Novog Sarajeva ovih dana dobiti kvalitetno urađene parkovske površine, rekao je Koldžo.

Službe Općine i "Parka" će definirati vrstu i obim radova koji će se izvoditi na području Općine Novo Sarajevo, što uključuje nabavku parkovskog mobilijara, parkovskog drveća/grmlja i žardinjera.

U jesenjem periodu bit će zasađeno nekoliko desetina hiljada sadnica tulipana i ljiljana, saopćeno je.