BiH
1

Kojović: Slučaj se ne smije tretirati kao ispad pojedinca "od ranije poznatog organima gonjenja"

Klix.ba
Povodom terorističkog napada u Rajlovcu, oglasio se predsjednik Naše stranke Predrag Kojović. On smatra da se strah građana i političkih subjekata, koji već duže ukazuju na radikalizaciju u određenim segmentima društva, juče ponovo pokazao kao opravdan.

On je istakao kako institucije ne smiju ostati pasivne nakon jednog ovakvog događaja.

"Ako se i ovo podlo ubistvo bude svelo pod ispad neuračunljivog pojedinca, narkomana, koji slobodno hoda ulicama naoružan dugom cijevi, biće to još jedna propuštena šansa da se ozbiljno i odgovorno krene u obračun sa ekstremizmom bez obzira da li se radi o četničkim paradama, ustaškoj rehabilitaciji NDH ili vehabizmu“, kazao je Kojović.

Dodao je da budućnost i bezbjednost zavise od toga kako ćemo se obračunati sa svim organizacijiama koje pravdaju i inspirišu ekstremizam i nasilje u ostvarenju svojih političkih ciljeva.

"Četničke, ustaške i vehabijske ekstremne organizacija nisu udruženja građana, nego regrutni centri budućih zločinaca. Ekonomsko siromaštvo i političko beznađe u kojem živimo je plodno tlo za sve vrste nasilnog radikalizma, uključujući i terorizam", rekao je predsjednik Naše stranke.