BiH
34

Kojović: Nije postignuta ideja za koju su se građani BiH izjasnili na referendumu

FENA
Peđa Kojović (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Peđa Kojović (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Povodom 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hecegovine, delegacije državnih, federalnih, kantonalnih, gradskih i općinskih vlasti, kao i boračkih organizacija i drugih građana, položili su cvijeće ispred Spomen-obilježja ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992 - 1995.

Delegat iz reda srpskog naroda u Domu naroda Federalnog parlamenta Predrag Kojović (Naša stranka) kazao je novinarima nakon posjete ovom spomen - obilježju da još uvijek nije postignuta ideja za koju su se građani BiH izjasnili na referendumu za nezavisnost.

"Bosna i Hercegovina kakva je bila formulisana u referendumskom pitanju još nije dostignuta. Borba za Bosnu i Hercegovinu koja neće biti pod međunarodnim protektoratom i u kojoj će građani i narodi biti ravnopravni na cijeloj njenoj teritoriji, još uvijek traje", smatra Kojović.

Šanse da se postigne referendumska BiH, kako ocjenjuje, postoje, ali tu značajnu ulogu imaju i oni koji izlaze na glasanje.

"Moj je osjećaj da smo do sada uvijek birali vlast koja nas je vodila u pravcu koji je suprotan od onakve Bosne i Hercegovine kakva je bila formulisana u referendumskom pitanju", rekao je između ostalog Kojović.