Pita Huskić Špirića
0

"Koji su to građani imali vojne avione, gospodine premijeru?"

FENA
Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Adem Huskić smatra da je predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić "propustio priliku reći jučer srbijanskom premijeru Mirku Cvetkoviću da građani BiH znaju da je na našu zemlju izvršena agresija i napravljen genocid nad Bošnjacima te da da se nije radilo ni o kakvom građanskom ratu".

Umjesto da zastupa interese države čiji je predsjednik Vlade, Špirić po ko zna koji put priča o protokolu i javno pokazuje svoje lične frustracije, riječi su kojima Huskić komentira Cvetkovićev jučerašnji zvanični boravak u BiH i njegovu izjavu kako je zvanični stav Srbije da se u BiH u prošlosti vodio građanski rat.

Huskić je naveo u saopćenju za javnost kako je Špirić trebalo da podsjeti Cvetkovića na 57 rezolucija koje je donijelo Vijeće sigurnosti UN-a u periodu 1992.-1995. godina koje su se odnosile na BiH, a naročito ga je trebalo podsjetiti na rezoluciju br. 752, koja se odnosi na prisustvo jedinica JNA u BiH, ili na rezoluciju br. 781, kojom se zabranjuju letovi vojnim avionima iznad BiH.

Koji su to građani imali vojne avione, gospodine premijeru?, pitanje je Adema Huskića navedeno u saopćenju, koje prenosi Služba za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH.