Poruka načelniku Laktaša i Dodiku
3

Koalicija "Vozi, Miško" tvrdi da će na izborima "pomesti" SNSD

Piše: E. G.
Vukašin Vojinović (Foto: Press RS)
Vukašin Vojinović (Foto: Press RS)
Koalicija pod nazivom "Vozi, Miško" koja je na pretstojećim izborima prijavljena za općinu Laktaši, pobudila je interesovanja još prije dva mjeseca, kada je i podnijela kandidaturu u Centralnoj izbornoj komisiji BiH, ali i sada kada je CIK zvanično objavio ovjerene kandidatske liste.

Kandidat koalicije za načelnika Laktaša Vukašin Vojinović, u razgovoru za Klix.ba objašnjava šta se krije iza samog naziva koalicije, ali i izražava uvjerenje da će upravo oni otjerati iz fotelja, ne jednog, nego dva Miška. Podržale su ga opozicione stranke DP, čiji je Vojinović član, SNS, SRS RS i NDS.

"Sadašnji načelnik Općine Laktaši je Milorad Topalović Mišo. S obzirom da on već dva mandata obnaša funkciju načelnika Općine, a mi kao opozicija, a prije svega koalicija, predstavljamo se kao 'Vozi, Miško', što je poruka da on treba da ide sa te funkcije, jer postoji nezadovoljstvo njegovim radom. Budžet iz godine u godinu je sve manji, 2008. je bio 48 miliona i svake godine je sve manji, tako da je ove godine plan budžeta oko 18 miliona. Mislim da su građani nezadovoljni i zato njemu poruka vozi Miško, idi Miško", rekao je Vojinović u razgovoru za Klix.ba.

Vojinović smatra da je došlo vrijeme da se i stranačkom šefu sadašnjeg načelnika Laktaša, Miloradu Dodiku, poruči "vozi, Miško".

"Također, došlo je vrijeme da kažemo idi Milorade. Mi kao koalicije i ja kao njen kandidat, mislim da imamo velike šanse, s obzirom da će iz svih partija glasati za mene, neke u punom kapacitetu, neke ne, ali i neki ljudi u SNSD-u misle da je došlo vrijeme za novog načelnika Laktaša. Zapravo ja imam podršku sedam stranaka", tvrdi Vojinović.

Osim što je naziv koalicije "Vozi, Miško" poruka da je vrijeme za odlazak kadrova SNSD-a, Vojinović kaže da je naziv smišljen između ostalog i da bi privukao pažnju birača.

"Da bi postigao cilj, često morate na različite načine privući pažnju. Imate ljude koji na osnovu neobične frizure privuku pažnju ili se recimo neobično oblače. Reakcije na to mogu biti pozitivne ili negativne, ali skrenete pažnju na sebe. Mi smo animirali građane, neki pričaju o nazivu kolicije kroz šalu, ali su saznali za nas. Mi smatramo da možemo ostvariti svoj cilj, ne samo na lokalnim izborima, nego i u RS-u. Stvorit ćemo to kritičnu masu koja će glasati za nas i dobiti mogućnost i da tražimo vanredne izbore u RS-u. Ukoliko pobijedimo budite ubijeđeni da će se promijeniti slika i u RS-u i u BiH, jer će on (Milorad Dodik op. a.) milom ili silom morati otići iz politike. I previše je on uradio na blaćenju RS-a", izjavio je Vojinović, inače biznismen i lovac, predsjednik Lovačkog saveza RS-a.

Hoće li koliciji "Vozi, Miško" i Vojinović uloviti izborni plijen, vidjet ćemo na izborima u oktobru, ako ništa drugo, kako i sami kažu, uspjeli su nasmijati građane Laktaša, ali i šire.