BiH
0

Koalicija HDZ 1990-HSP BiH najoštrije osuđuje "kupovinu glasova"

FENA
U povodu informacija da pojedine stranke kupuju glasove, Hrvatska koalicija HDZ 1990- HSP BiH saopćila je kako to najoštrije osuđuje.

"Na širem području Mostara u svemu tome prednjače HDZ BiH, kao i Narodna stranka Radom za boljitak (NSRZB), pa se sve veći broj građana javlja ističući kako ih je određena stranka pokušala vrbovati i 'kupiti'. Pretpostavljamo kako su spomenute stranke na ovaj način već kontaktirale veliki broj naših građana, pa im stoga i na ovaj način poručujemo da se više ne služe nedemokratskim metodama, već neka pokušaju na demokratski i civiliziran način običnom građaninu prezentirati svoje eventualne kvalitete i time dobiti njihovo povjerenje, a nikako kroz bilo kakav oblik kupovine pošto se u normalnom svijetu nešto takvo doživljava kao omalovažavanje čovjeka", navodi se u saopćenju iz Koalicije.

"Hrvatska koalicija HDZ 1990-HSP BiH za razliku od takvih ima potpuno drugačiji pristup i metode rada, pa povjerenje birača pokušavamo ostvariti kroz bliski kontakt, odnosno razgovore, kako na predizbornim skupovima i javnim tribinama, što ih redovno organiziramo, tako i kroz neformalne razgovore na ulici, prodavaonici, utakmici, kinu, šetnji u parku, kafiću, te nam nije ni na kraj pameti služiti se metodama 'stožerne stranke' ili tamo nekakvih 'čudaka u plavom'", dodaje se.

Hrvatska koalicija HDZ 1990-HSP BiH poziva građane da bilo kakav oblik samog pokušaja njihovog vrbovanja prijave policiji, a slobodno mogu i u prostorije HSP-a BiH te prostorije HDZ-a 1990, stoji u saopćenju.