Vi pitate, Sarajevo-x.com odgovara
0

Ko je posjekao stabla na igralištu u Aerodromskom naselju u Sarajevu?

Piše: N. Jamaković
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Naši čitaoci iz Aerodromskog naselja u Sarajevu požalili su nam se, u okviru naše rubrike "Građani pitaju, Sarajevo-x.com odgovara", na problem s dječijim igralištem u tom naselju. Kako tvrde, radnici KJKP "Park" su još prije mjesec posjekli nekoliko stabala na igralištu koje se nalazi između ulica Rudolfa Rude Tomića, Rudija Čajaveca i Šukrije Pandže, te ostavili otpad za sobom.

No, odgovorni u ovom preduzeću tvrde da njihovi radnici nisu sjekli stabla na ovom igralištu, već da je to mogao samo uraditi neko drugi. Dodaju kako nije isključeno da je za to odgovoran neko od stanara iz obližnjih zgrada.

"Sad smo obišli teren i da, zaista se tamo nalazi podosta granja koje tu stoji duže vrijeme što se može vidjeti po lišću. Da nam je ranije javljeno za ovaj problem, odmah bismo granje odvukli na deponiju. Ovako, to ćemo učiniti već u srijedu, budući da danas nemamo dovoljno vozila na raspolaganju, a sutra je Bajram", rečeno nam je u "Parku".

Naše čitatelje je zanimalo i da li će radnici "Parka" sad posaditi novo drveće na igralištu, pa smo dobili odgovor i na to pitanje.

"Građani se trebaju obratiti svojoj mjesnoj zajednici koja će nama proslijediti njihov zahtjev da tu zasadimo stabla. S obzirom na to da je riječ o javnoj površini, zasadit ćemo stabla", kazali su nam u "Parku".