Općina Centar Sarajevo
0

Knjige za talentovanog Vedina Klovu

FENA
Načelnik Općine Centar Dževad Bećirević sa saradnicima, upriličio je danas susret s Vedinom Klovom, učenikom petog razreda Osnovne škole ''Husein-efendija Đozo'' iz Goražda i njegovom majkom.

Klovo je zaljubljenik u pisanu riječ. Pročitao je 230 knjiga, napisao 58 pjesama, te na literarnim takmičenjima osvojio brojne nagrade u BiH i šire. Voli strane jezike, te je pored engleskog i španskog počeo učiti i francuski jezik. Pored toga, voli i geografiju, posebno astronomiju. Sanja o tome da jednog dana postane profesor engleskog jezika i pored toga da uspješno piše.

Za veliki talent dječaka Vedina, načelnik Bećirević je saznao od humanista Jasmine Sabrihafizović i Dejana Mengesa iz Sarajeva. Dječaku je prilikom posjete uručio simbolični novčani iznos, namijenjen za kupovinu enciklopedije o astronomiji. Darovane su mu i knjige: ''Sarajevo u poeziji'', sabrana djela Ćamila Sijarića i publikacija ''Ulice i trgovi Sarajeva''.

"Vedin je prekrasno dijete. Toliko mnogo voli knjigu da je i mene zamolio da se učlanim u biblioteku kako bi mogao posuđivati knjige za stariji uzrast. Mi smo jednostavni ljudi, ali ja sam najbogatija žena na svijetu jer imam krasnu djecu koju povezuje velika ljubav", rekla je Vedinova majka, zahvalivši se na pažnji ukazanoj njenom sinu, saopćeno je iz Općine Centar Sarajevo.