BiH
16

Knežević umjesto Zubca: Vijeće ministara BiH danas o smjeni direktora SIPA-e

Piše: Er. M.
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Vijeće ministara BiH danas bi se trebalo očitovati u vezi sa smjenom direktora državne Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Gorana Zubca.

Kako saznaje Klix.ba, Vijeće ministara BiH pripremilo je sve materijale za sjednicu koja bi trebala biti održana do kraja dana.

Podsjećamo, Nezavisni odbor Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u utorak je jednoglasno izglasao prijedlog za smjenu Zubca koji je automatski uputio Vijeću ministara BiH.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić nakon upućivanja prijedloga Vijeću ministara BiH kazao je kako je prijedlog upućen Ministarstvu sigurnosti BiH koje je bilo dužno pripremiti materijale za današnju sjednicu na kojoj bi trebao biti razmatran prijedlog o smjeni.

Prema svim raspoloživim informacijama, Vijeće ministara BiH danas će smijeniti Gorana Zubca.

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić nedavno je izjavio da na čelo jedne od najvažnijih policijskih agencija u BiH može doći bilo ko, no da ta osoba mora biti profesionalna.

Nakon razrješenja Gorana Zubca vršioca dužnosti direktora SIPA-e najvjerovatnije će privremeno biti imenovan trenutni zamjenik direktora SIPA-e Đuro Knežević.

Knežević se na funkciji zamjenika direktora SIPA-e nalazi od 2014. godine.