Kandidat za gradonačelnika
107

Kljujić: Moja generacija se mora voziti metroom u Sarajevu

FENA
Stjepan Kljuić
Stjepan Kljuić
Javna tribina pod nazivom "SDUBiH - Unija za sve nas, odgovor apatiji i beznađu" održana je u prostorijama Općine Stari Grad Sarajevo.

Član predsjedništva SDUBiH Emir Zlatar rekao je da su građani dosad po inerciji glasali za ljude koji su ih slagali sa svakim datim obećanjem.

"Oni su postali toliko moćni da još malo nećemo smjeti reći ništa protiv vlasti, a takvi režimi postoje još samo u Venecueli, Sjevernoj Koreji i na Kubi. Alternativa su dokazani i provjereni kadrovi SDU-a koji se nisu ogriješili o građane iako su imali priliku i za to", istakao je Zlatar.

Potpredsjednik SDUBiH Miro Lazović naglasio je da se, iako obje partije imaju socijaldemokratski predznak, SDU od SDP-a rezlikuje po moralu, patriotizmu i odnosu prema vjeri i vjernicima.

Član predsjedništva SDUBiH i kandidat za gradonačelnika Sarajeva na predstojećim lokalnim izborima Stjepan Kljujić smatra da na današnjoj političkoj sceni nemamo državnika koji bi štitio Bosnu i Hercegovinu.

"Imperijalizam se promijenio i nema više potrebe za vojnim osvajanjem zemalja. Danas imate činovnike MMF-a koji određuju kreditne rejtinge zemljema i na taj način iz njih izvlače novac", kazao je Kljujić.

Revoltiran činjenicom da danas postoji Sarajevo i Istočno Sarajevo, obećao je da će, ako on bude izabran za gradonačelnika, biti samo jedno Sarajevo.

"Ako i ne budem ja izabran, tražit ću onoga koji bude da prihvati programe koje ćemo mi napraviti, a to je, između ostalog, da se i moja generacija mora voziti metroom u Sarajevu", potcrtao je Kljujić.

Predsjednik SDUBiH Nermin Pećanac podsjetio je da su neki na prethodnim izborima pokupili puno simpatija građana najavljujući povratak Valtera u Sarajevo.

"Ko je gledao taj film sjeća se da je postojao i Kondor, odnosno lažni Valter, i mi danas na vlasti imamo puno Kondora", kazao je Pećanac i dodao da će slogan SDU-a na lokalnim izborima u oktobru biti parola Nijaza Durakovća: "Zajedno protiv lopova, korupcje i siromaštva".

Na tribini je prezentiran i novi logo SDUBiH na kojem, umjesto dosadašnjeg jednobojnog crvenog, ima pet boja koje predstavljaju Bosnu i Hercegovinu uređenu na principu pet ekonomskih regija za šta se SDU zalaže.