BiH
0

"Ključ srca građana BiH" dodijeljen ambasadoru Mojžiti

FENA
Predstavnici Evropskog pokreta u BiH sinoć su u Sarajevu ambasadoru Slovačke Republike u BIH Miroslavu Mojžiti uručili priznanje organizacije "Ključ srca građana Bosne i Hercegovine", te "Sarajevsku kocku", prepoznatljivi suvenir Starog Grada, kao znak zahvalnosti za njegov izuzetno plodan i zapažen mandat u našoj zemlji.

Ambasador Mojžita nakon višegodišnje izuzetno uspješne i zapažene diplomatske službe napušta BiH.

Kako se navodi u saopćenju Evropskog pokreta, ambasador Mojžita spada u red najboljih diplomata koji su svoju zemlju predstavljali u Bosni i Hercegovini.

"U vrijeme službe ambasadora Mojžite, Slovačka Republika i Bosna i Hercegovina su razvile i unaprijedile sve vidove bilateralne suradnje. Prije svega Ministrastvo vanjskih poslova, na čijem čelu se nalazi dokazani prijatelj svih naših naroda i građana, Miroslav Lajčak, putem SlovakAid i drugih institucija su podržali i financirali stotine projekta domaćih državnih institucija, lokalnih zajednica, nevladinih organizacija i dr.društvenih subjekata, čime je nama prijateljski nastojena Slovačka dala snažan doprinos razvoju društvenih odnosa u BiH", saopćio je danas Evropski pokret u BiH.