BiH
19

Klizanje na Dobrinji od devetog januara

Klix.ba
Općina Novi Grad Sarajevo u saradnji sa BH Telecomom i ove je zimske sezone stanovnicima Novog Grada i Sarajeva omogućila klizanje na otvorenom, koje će biti postavljeno kao i ranijih godina kod sportske dvorane na Dobrinji, saopšteno je iz Općine Novi Grad Sarajevo.

Nakon prošlogodišnje uspješne sezone klizanja na Dobrinji, ledana ploha i ove će zime biti jedino otvoreno klizalište u Sarajevu sa pravim ledom.

Svečano otvaranje klizališta bit će upriličeno u patak 9. januara, u 19 sati, od kada će građanima biti na raspolaganju ledena ploha dimenzija 25 puta 12,5 metara. Planirano je da klizalište bude otvoreno do 1. marta ove godine, ukoliko vremenski uslovi budu zadovoljavajući.

U ovaj projekat iz budžeta Općine Novi Grad Sarajevo izdvojeno je 35. 000 KM, a preostala sredstva obezbijedili su partneri projekta.

Građani svih uzrasta moći će tokom januara klizati od 9 do 21 sat, a u februaru od 10 do 21 sat. Cijena ulaza koštat će jednu konvertibilnu marka, a po istoj cijeni moći će se iznamiti i klizaljke.