BiH
0

Klapa Dingač večeras nastupa u Sarajevsko pivo Holiday Pubu

Sarajevo-x.com
Na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović u Sarajevu jučer, u četvrtak 15. decembra je svečano otvoren prvi Coca-Cola Sarajevo Holiday Market koji će trajati od 15. decembra 2011. do 15. januara 2012. godine.

Ni kiša nije omela veliki broj građana i zvanica da svojim prisustvom uveličaju svečano otvaranje Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa, pa je Trg oslobođenja i prije 17 sati vrvio posjetiteljima koji su se uputili u obilazak kućica sa izlagačima. Građani su s velikim interesovanjem istraživali ponudu Marketa i kupovali razne proizvode, ali i razgovarali sa izlagačima. Veliku radost najmlađima priuštili su Djeda Mraz i vilenjak u Coca-Cola kućici, kao i maskote – polarni medvjed i pingvin, te poznati medvjedić Lino.

Nakon otvaranja, zvanice su se uputile ka Sarajevsko pivo Holiday Pubu, gdje su uz Sarajevsko pivo, ali i odlično kuhano vino, komentirali događaj koji će obilježiti zimu u Sarajevu. Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen, dogradonačelnici Sarajeva Miroslav Živanović i Igor Kamočaji, načelnik Općine Novi Grad Damir Hadžić, te brojne druge zvanice uživali su dobroj muzici i druženju. Za muzički program bio je zadužen Selam Tufekčić sa svojim bendom i repertoarom poznatih pop i rock hitova.

Izlagači na Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu će svoje proizvode nuditi građanima i posjetiteljima od 10 do 22 sata, dok će Sarajevsko pivo Holiday Pub biti otvoren od 10 do 23 sata. Djeda Mraz će u prelijepoj Coca-Cola kućici boraviti svakog dana od petka, 16. decembra / prosinca od 16 do 20 sati.

Danas, u petak 16. decembra / prosinca, u Sarajevsko pivo Holiday Pubu će biti održani treći Dani Trpnja u Sarajevu, kulturno-umjetnička manifestacija nastala kao rezultat suradnje stanovnika Sarajeva i Trpnja, grada u kojem su tradicionalno ljetovale brojne generacije Sarajlija. Dani Sarajeva u Trpnju su ove godine održani peti put, a dešavaju se svakog zadnjeg vikenda u februaru, nudeći različite sadržaje: izložbe umjetnika, koncerte, gastronomske večeri... U okviru Dana Trpnja u Sarajevu će u Sarajevsko pivo Holiday Pubu s početkom u 20 sati nastupiti klapa Dingač čiji su članovi svoju ljubav prema klapskom pjevanju i Dalmaciji utkali u nastanak jedne od najboljih hrvatskih klapa.

Coca-Cola Sarajevo Holiday Market zajednička je aktivnost UG Zona unaprijeđenog poslovanja - ZUP Baščaršija i Fondacije Sarajevo Navigator, nastala pod okriljem USAID-Sida FIRMA projekta, u sklopu kojeg su i ZUP Baščaršija i Sarajevo Navigator koordinatori lanaca vrijednosti.

Grad Sarajevo je, u skladu sa Sporazumom potpisanim sa USAID-Sida FIRMA projektom, suorganizator Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa, a bez pomoći Grada realizacija ove ideje ne bi bila moguća.

Coca-Cola Sarajevo Holiday Market sastoji se od tri dijela – sajamskog, sastavljenog od drvenih kućica u kojima će se tokom mjesec dana trajanja Marketa prodavati suveniri, odjevni predmeti i dodaci, zanatski proizvodi, hrana i piće...

Drugi dio Marketa je Sarajevsko pivo Holiday Pub, koji se nalazi u šatoru površine 300 kvadratnih metara i u kojem će se svakog dana održavati bogat kulturno-zabavni program, dok je treći dio, ASA čarobni svijet, sastavljen od niza sadržaja za najmlađe, među kojima su dječiji paviljon, kućica Djeda Mraza, zabavni park...

Veliku podršku realizaciji Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa pružila je Općina Stari Grad, a značajan doprinos dali su i Općina Centar, Ministarstvo turizma i okoliša FBiH, Turistička zajednica Kantona Sarajevo, kao i brojni partneri i sponzori.

Više informacija o Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu dostupno je na Facebook stranici Sarajevo Holiday Market.