BiH
0

KJU Porodično savjetovalište gradi svoj objekat: Položen kamen temeljac za podršku porodici

Klix.ba
Polaganje kamena temeljca (Foto: KJU Porodično savjetovalište)
(Foto: KJU Porodično savjetovalište)
Polaganjem kamena temeljca jučer je u Sarajevu ozvaničen početak izgradnje poslovne zgrade KJU „Porodično savjetovalište". Ova ustanova djelovala je 14 godina u neadekvatnim uslovima i konačno će u ulici Bihaćka bb u Novom Sarajevu dobiti svoj objekat.

Kamen temeljac su jučer položili ministrica za rad, socijalnu politiku raseljena lica i izbjeglice KS Karolina Karačić, predsjedavajući Općinskog vijeća Novo Sarajevo Igor Gavrić i direktor Kantonalne javne ustanove "Porodično svajetovalište" Senad Alić.

„Drago mi je da je Ministarstvo za rad, socijalnu politiku raseljena lica i izbjeglice u prilici podržati izgradnju zgrade i na taj način unaprijediti rad Porodičnog savjetovališta. To je jedina ustanova u našem kantonu koja pruža besplatnu psihosocijalnu uslugu svim građanima kroz primarnu i sekundarnu prevenciju, pa je stoga izgradnja objekta tek mali doprinos i dio institucionalne brige za porodicu“, kazala je ministrica Karačić ovom prilikom.

Ona je istakla da će ovo ministarstvo i dalje podražavati sve aktivnosti ove ustanove jer su one od značaja za razvoj porodice, a time i društva u cjelini.

Direktor Alić je u svom obraćanju prisutnima zahvalio resornom ministarstvu na podršci ovom projektu i istakao da je danas poseban dan kako za Ustanovu, tako i za građane Kantona Sarajevo.

"Danas se ne polaže kamen temeljac samo za novu zgradu, nego se polaže i temelj trajne podrške porodici", kazao je on.

Izgradnju zgrade Porodičnog savjetovališta finansira Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo, implementator projekta je Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo, a izvođač radova firma „Unigradnja“.

Do kraja 2015. godine planiran je završetak prve faze izgradnje objekta ove ustanove.