Jedine u SBK
0

FOTO / Kiseljačke mažoretkinje su "bronzane kraljice"

Sarajevo-x.com
Kiseljačke mažoretkinje trenutno imaju status "bronzanih kraljica" u kategoriji juniora - štap prema posljednjem državnom prvenstvu FBIH održanom u Mostaru.

Time što su treće u državi u toj kategoriji djevojke su dokazale da je udruženje, koje je osnovano u februaru 2009. godine, zasluženo popraćena brojnim epitetima.

Brojnim javnim i privatnim događanjima, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u Hrvatskoj, a u skorije vrijeme i u Makedoniji, ove mlade djevojke dale su poseban štih. Atraktivne koreografije, pokreti i osmijeh krase svaki njihov nastup, čime plijene veliku pažnju.

Jedine mažoretkinje u Srednjobosanskom kantonu imaju oko 50 članica podijeljenih u tri grupe: dječiji sastav, kadeti i juniori. Predstavljaju ponos grada Kiseljaka, a najviše su nastupale u Sarajevu, Širokom Brijegu, Čapljini, Kreševu, Fojnici, Banjoj Luci, Mostaru, Žepču, Visokom i Busovači, te na festivalima poput Kid's Festivala, Sarajevske zime, SFF-a i Avonove Šetnje za život.

Sredinom augusta ove mažoretkinje će jedine iz BiH učestvovati na Internacionalnom festivalu mažoretkinja i puhačkih orkestara u Makedoniji. Po povratku ih očekuje veliki zadatak, evropsko prvenstvo u Zagrebu.

Svi zainteresovani mogu im se javiti na e-mail [email protected] i o njihovim uspjesima čitati na blogu kissmazoretkinje.blog.hr.