BiH
45

Kiša i pljuskovi u naredna tri dana, početkom augusta stabilizacija vremena

Piše: I. P.
Prema podacima Federalnih hidrometeorološkog zavoda kiša će se u našoj zemlji zadržati sve do nedjelje, a najviše padavina bit će zastupljeno u centralnim i istočnim dijelovima zemlje.

Danas će se u BiH preovladavati umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. U jutarnjim satima padavine se očekuju u Posavini, a tokom dana kiša, pljuskovi i grmljavina bit će registrovani u većini područija. Također, postoji šansa za pojavu grada. Na jugu će biti sunčano i bez padavina.

Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu od 20 do 24, a najviša dnevna od 29 do 35 stepeni.

U petak će biti umjereno do pretežno oblačno, a u istočnim i jugoistočnim područjima očekuju se kiša, pljuskovi i grmljavima. Na krajnjem jugu dan će proći bez padavina. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu od 20 do 23, a najviša dnevna od 28 do 34, na jugu do 36 stepeni.

Prvog dana vikenda očekuje se sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Razvojem oblačnosti, lokalni pljuskovi su mogući u sjevernim, centralnim i sjeveroistočnim područjima zemlje. Jutarnja temperatura će se kretati od 15 do 21, na jugu od 22 do 25, a najviša dnevna od 32 do 37 stepeni.

Posljednji dan sedmice obilježit će slično vrijeme kao u subotu - sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Razvojem oblačnosti, u večernjim satima su mogući lokalni pljuskovi u sjevernim područjima države. Jutarnja temperatura kretat će se od 15 do 21, na jugu od 22 do 25, a najviša dnevna od 32 do 37 stepeni.

Za početak augusta predviđa se stabilizacija vremena, ali i blagi pad temperatura.