Posjetio Kakanj
85

FOTO / Kim Han-sol: BiH je sličnog političkog sistema kao i moja zemlja

Klix.ba
Kim Han-sol, unuk preminulog sjevernokorejskog vođe Kima Jong-ila, u utorak je s prijateljima boravio u Kaknju, gdje je uživao u jednom od popularnih kafića u tom gradu.
Foto: Kakanj-x.com
Foto: Kakanj-x.com
Kim Han-sol, koji inače boravi u Mostaru, gdje se školuje na Koledžu ujedinjenog svijeta, ispričao je za portal Kakanj-x da se sprijateljio s momkom iz Kaknja te je zbog toga odlučio posjetiti njegov rodni grad.

"Kada sam došao u Mostar, jedan od prvih studenata s kojim sam se upoznao bio je mladić iz Kaknja. Postali smo dobri prijatelji pa sam odlučio da ga posjetim. U Sarajevo sam stigao uvečer i na aerodromu su me dočekali moji prijatelji te smo odlučili da napokon odemo u Kakanj. Grad mi se sviđa, djevojke su prelijepe i nadam se da ću uskoro opet doći. Bosna i Hercegovina mi se sviđa, sličnog je političkog sistema kao i moja zemlja. Želim obići što više gradova u ovoj lijepoj zemlji", kazao je Kim Han-sol.

Foto: Kakanj-x.com
Foto: Kakanj-x.com
Dodao je da baš i ne voli medije i da ga uvijek okružuju brojni ljudi iz osiguranja, ali to nije bio slučaj u Kaknju, jer je to bila neslužbena posjeta, za koju niko nije znao, te se mogao opustiti i uživati.

Nakon noći provedene u Kaknju i ugodnog druženja s prijateljima, unuk preminulog sjevernokorejskog vođe se u srijedu vratio u Mostar kako bi se posvetio studentskim obavezama.