BiH
0

Kešo: Projektom odgojno-obrazovnog programa na TVSA afirmirat ćemo pozitivne vrijednosti

FENA
Vlada Kantona Sarajevo dala je saglasnost Ministarstvu obrazovanja i nauke KS-a za realizaciju projekta odgojno-obrazovnog programa u saradnji s TV Sarajevo.

“Ovim projektom ćemo afirmirati naše pozitivne vrijednosti i odgojne i obrazovne i kulturne i tradicijske. Namjera nam je da dobrim primjerima i dobroj djeci, pedagozima i školama stvorimo prostor u medijima, da se afirmiraju pozitivne vrijednosti i uzori, kojih imamo dovoljno u KS-u”, kazao je kantonalni ministar obrazovanja i nauke Safet Kešo ocijenivši ovaj projekt strateški važnim.

Projekt odgojno-obrazovnog programa bit će rađen u saradnji dvaju ministarstava obrazovanja i nauke i kulture i sporta KS-a. Načelno je dogovoreno da ministarstva izdvoje po 50.000 KM za tu namjenu.

Formiran je i Savjet za realizaciju ovog projekta u čijem sastavu su ministri obrazovanja i nauke i kulture i sporta, direktor TVSA, direktorica Prosvjetno-pedagoškog zavoda i urednik obrazovnog programa TVSA.

Bit će formiran i stručni tim, koji će raditi na neposrednoj realizaciji ovog projekta, a teme kojima će se baviti program su razne, od takmičenja i kvizova, do usvajanja znanja, kazao je ministar Kešo.

Na području KS-a djeluje 110 škola i 102 javne i osam privatnih, a projektom bit će obuvaćena i obdaništa, najavio je ministar Kešo.