29.01.2010. u 15:11

Kenan Hajdarević priznao da je krivotvorio novac

Kenan Keno Hajdarević (1985.), optužen za krivično djelo krivotvorenja novca, sklopio je danas sporazum o priznanju krivice s Tužilaštvom BiH.

U skladu sa sporazumom, optuženi Hajdarević, koji je rođen 3. septembra 1985. u Visokom a nastanjen u općini Ilidža, priznao je krivicu za krivično djelo krivotvorenja novca, za koje se tereti optužnicom Tužilaštva BiH od 26. juna 2009.

On je optužen za posjedovanje krivotvorenih novčanica u apoenima od 50 KM, koje je pokušao staviti u promet, iako je znao da se radi o krivotvorenim novčanicama, a prilikom pretresa kod njega je ispod kape pronađena jedna krivotvorena novčanica u apoenu od 50 KM.

U skladu s tim sporazumom, tužilac je saglasan da se optuženom izrekne kazna zatvora od pet mjeseci, a ne uvjetna, jer je optuženi ranije osuđivan.

Prilikom određivanja ove kazne uzete su u obzir činjenice da je optuženi mlad čovjek, otac dvoje maloljetne djece, oženjen, lošeg imovnog stanja i da je priznao krivicu za ovo krivično djelo i time pomogao da se troškovi ovog krivičnog postupka smanje.

Od optuženog se također trajno oduzima jedna krivotvorena novčanica u apoenu od 50 KM.

Optuženi potpisivanjem sporazuma potvrđuje da izjavu o priznanju krivice daje dobrovoljno, svjesno i s razumijevanjem te da se odrekao prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju mu izrekne Sud BiH, te potvrđuje da je svjestan posljedica u vezi s eventualnim imovinskopravnim posljedicama.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.
(FENA)


Komentari na članak - Ukupno: 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Klix.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Klix.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Klix.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Da biste mogli komentarisati ovaj članak, potrebno je da budete registrovani član Klix.ba portala. Ukoliko ste već registrovani na našem forumu, možete koristiti iste pristupne podatke.


Svi komentari

Najbolji odgovor na terorističke napade u Parizu je:

FACEBOOK PREPORUKE