BiH
27

Kebo zatražio nastavak istrage u vezi s ubistvom dr. Irfana Ljubijankića

FENA
Mirsad Kebo (Foto: Klix.ba)
Mirsad Kebo (Foto: Klix.ba)
Potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo uputio je danas pismo glavnom tužiocu Tužilaštva BiH Goranu Salihoviću u kojem traži nastavak istrage u vezi s okolnostima pod kojim je 28. maja 1995. godine ubijen dr. Irfan Ljubijankić, tadašnji ministar vanjskih poslova RBiH.

"S obzirom na činjenicu da do danas nisu objavljeni zvanični podaci o okolnostima ubistva dr. Irfana Ljubijankića i da to stvara prostor za razne pretpostavke, spekulacije, a možda i skrivanje istine, molim Vas da se javnost obavijesti o istrazi koju je Tužilaštvo BiH provelo 2008. godine", navodi se, među ostalim, u spomenutom pismu.

Potpredsjednik Kebo, nadalje, navodi da je tokom službene posjete Bihaću 19. jula u razgovoru s određenim osobama došao do sada javnosti nepoznatih detalja u vezi s ubistvom dr. Irfana Ljubijankića.

Istovremeno, Kebo je u pismu naveo imena osoba čiji bi iskazi mogli biti relevantni za istragu u ovom slučaju.

"Uvaženi glavni tužioče, molim vas da uz ove podatke koje sam Vam dao, i čiju vjerodostojnost treba da provjerite, nastavite istragu i dođete do istine koju ćete saopštiti javnosti i porodici", navodi potpredsjednik FBiH Mirsad Kebo u pismu upućenom državnom tužiocu.