BiH
0

Kebo-Staničić: Moguće riješiti krizu u FBiH u skladu s Ustavom

FENA
Staničić i Kebo
Staničić i Kebo
Potpredsjednik FBiH Mirsad Kebo i hrvatski ambasador u BiH Tonči Staničić razgovarali su o mogućim i provodivim rješenjima za deblokadu krize u Federaciji BiH.

Potpredsjednik FBiH Mirsad Kebo iznio je ambasadoru Stanićiću realan i objektivan prikaz trenutnog stanja u Federaciji BiH i kazao da postoje provodiva i samoodrživa rješenja deblokade rada institucija FBiH koja su u skladu sa Ustavom, zakonima, predviđenim procedurama, koja čuvaju ugled institucije Predsjedništva FBiH i koja bi zadovoljila interese svih konstitutivnih naroda.

Time bi se institucijama FBiH otvorila vrata za rad, jer je princip odgovornosti prema narodima i građanima, taocima postojeće krize, jedan od glavnih prioriteta.

Kebo je čestitao Staničiću i njegovoj državi što je postala dio evropske porodice i kazao da je susjedna Hrvatska generator promjena koje će Bosna i Hercegovina preuzeti. Usaglasili su se da je ulazak Hrvatske u EU ogromna šansa za BiH sa svih askpekata od strateških do ekonomskih.

Hrvatski ambasador kazao je da Bosna i Hercegovina ovu šansu ne smije propustiti i da je od iznimnog značaja dalja izgradnja bilaterarnih odnosa između dvije zemlje, kaže se u saopćenju iz Kabineta potpredsjednika FBiH.