BiH
0

Kebo se izvinio tužitelju Kneževiću zbog lapsusa

FENA
Mirsad Kebo
Mirsad Kebo
Potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo uputio je danas pismo glavnom federalnom tužitelju Zdravku Kneževiću u kojem se izvinjava za lapsus prilikom davanja izjava o odobrenju za posjetu navijačima Sarajeva pritvorenim u tužilaštvu Zapadnohercegovačkog kantona u Širokom Brijegu.

Nenamjerno, tvrdi Kebo, novinarima je izjavio da je odobrenje za posjetu imao od Federalnog tužilaštva.

"Izvinjene se odnosi na dio da sam dobio dozvolu ne od Federalnog tužilaštva nego od Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona, da na deset minuta, zajedno s premijerom Zvonkom Jurišićem i ministrom pravosuđa, posjetim navijače Sarajeva koji su se nalazili u pritvoru. Navedena saglasnost dobivena je preko Kabineta premijera Jurišića", naveo je Kebo.

U pismu ističe da se navedena posjeta u večernjim satima desila bez bilo kakvog kontakta i razgovora s tužiocem koji je vodio istragu.

To je dokaz, tvrdi Kebo, da nismo imali prilike razgovarati, razmjenjivati informacije, i na bilo koji način utjecati na donošenje samostalne odluke, u skladu sa zakonom, a u vezi s puštanjem navijača na slobodu.

"Nadam se da ćete uvažiti ovo izvinjenje. Ona samo locira instituciju koja je dala navedenu mogućnost. Ako Vam je moj lapsus na bilo koji način proizveo neugodnosti, ja se duboko izvinjavam", naveo je Kebo u pismu tužitelju Kneževiću.