BiH
0

Kebo položio cvijeće ispred Spomenika antifašizma u Mostaru

FENA
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo položio je danas cvijeće ispred Spomenika antifašizma u Mostaru, na kojem su nedavno ispisani grafiti uvredljiva i fašističkog sadržaja. "Došao sam danas na ovo mjesto, ne da bi okrivljivao nekoga, za to postoje institucije, već da donesem cvijeće jer je ono uvijek ljepše od uvredljivih grafita", kazao je Kebo.

"Mislim da je grafite ispisale neke grupe pojedinaca koja možda ne razumije dobro što je Mostar i što je težina ljudskog života", dodao je Kebo.

"S ovim činom ne želim nikome slati nikakvu političku poruku. Ovo je poruka jednog čovjeka, pacifista, koji želi reći da je antifašizam evropska osnova tradicije i odnosa te da ona nema nikakav ideološki predznak. Mi hoćemo u Evropu i zbog toga moramo reći da je naše uvjerenje prihvatiti čovjeka koji je pored nas sa svim njegovim različitostima", istaknuo je Kebo.

Što se tiče uspostave vlasti u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, on je kazao kako smatra da će ona uskoro biti uspostavljena te da će se napokon shvatiti kako političari u BiH nemaju pravo da pregovaraju, već obvezu da razgovaraju.

Inače, Kebo je u današnjem radnom posjetu MUP-u HNŽ-a podržao policiji u njezinim naporima da osigura uvjete za normalan život svih građana Mostara.

"Policiji u Mostaru danas sam rekao da ne služe nijednoj političkoj opciji. Policija ne smije biti politizirana, već treba da služi Ustavu i narodu i mora biti jednaka prema svima", istaknuo je Kebo.

Na kraju, on je poručio Mostarcima da ne dopuste da emocije dovode u pitanje ono što je do sad građeno u Mostaru te da ga ne razvaljuju u duhovnom smislu.

Komesar policije HNŽ-a Amir Begić kazao je kako je u razgovoru s Kebom istaknuta zapažena uloga policije u unapređivanju i rješavanju problema sigurnosti građana na području Mostara i HNŽ-a.

Policija može sankcionirati vandale koji su ispisali grafite, ali na tom problemu moraju raditi svi kako bi se u budućnosti spriječili ovakvi incidenti, dodao je Begić.