Sjednica Predstavničkog doma
0

Kebo nije došao zbog smrtnog slučaja, Škaljić se protivio izaslaniku

FENA
Fehim Škaljić (Foto: Klix.ba)
Fehim Škaljić (Foto: Klix.ba)
Iz kabineta potpredsjednika Federacije Bosne i Hercegovine Mirsada Kebe reagirano je zbog medijskih izvještaja prema kojima današnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH u Sarajevu ne prisustvuju predstavnici ureda predsjednika i potpredsjednika FBiH.

Reakciju Kebinog kabineta, proslijeđenu u formi dopisa, poslanicima je pročitao predsjedavajući Predstavničkog doma Fehim Škaljić.

U dopisu je navedeno da, suprotno pisanjima medija, današnjoj sjednici prisustvuje Mersudin Šećerović, savjetnik u Kebinom kabinetu. Kebo nije mogao prisustvovati sjednici zbog smrtnog slučaja u porodici.

Fehim Škaljić je potom kazao da izaslanici nisu oni koji u Parlamentu mogu zastupati određene pojedince, predstavnike vlasti.

"Ne mogu ja svoju ženu poslati da u moje ime prisustvuje sjednici", rekao je Škaljić.

On je, otvarajući današnju sjednicu, konstatirao da joj ne prisustvuju čelnici izvršne vlasti u Federaciji iz ureda predsjednika i potpredsjednika.

Regirao je i što u tom trenutku u skupštinskoj sali nije bilo članova Federalne vlade, odnosno što se Vladina sjednica održava u isto vrijeme kad i ova, ranije zakazana sjednica Predstavničkog doma.