BiH
0

Kebo i Davidović razgovarali o projektima zapošljavanja

FENA
Potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo i gradonačelnik Banje Luke Dragoljub Davidović razgovarali su danas o projektima zapošljavanja svih građana, uključujući i povratnike, te stvaranju uvjeta za veći ekonomski razvoj i investiranje.

Kebo je istaknuo da ga je Davidović uvjerio da prilikom zapošljavanja ne gleda se ko je koje nacije, već o potrebi da uopće postoje mogućnosti upošljavanja za što je neophodno razviti ekonomske uvjete.

Kebo je pohvalio rad gradonačelnika Banje Luke Dragoljuba Davidovića u razvoju ove lokalne zajednice na dobrobit svih građana, ističući da je bilo riječi o potrebi razvoja ekonomije koja bi pomogla u svim segmentima, posebno upošljavanju.

Bilo je riječi i o povratku u Banju Luku, a Kebo je podsjetio da je najveći grad RS-a dobio certifikat o uspješnom povratu imovine svim izbjeglim i raseljenim osobama.

Gradonačelnik Banje Luke kazao je da je upoznao potpredsjednika Kebu o općem stanju u ovom gradu, o tome kako se rješavaju povratnička i sva druga pitanja.

Potpredsjednik Federacije BiH danas se u Banjoj Luci sastao i s generalnim direktorom Kliničkog centra Banja Luka Milanom Skrobićem.