Zbog kršenja stranačke discipline
0

Kćerka Fikreta Abdića i još 15 članova isključeno iz DNZ-a

Klix.ba
Elvira Abdić Jelenović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Elvira Abdić Jelenović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Opštinski odbor Demokratske narodne zajednice BiH Velika Kladuša isključio je iz stranke 16 funkcionera i članova stranke, među kojima i Elviru Abdić Jelenović, kćerku Fikreta Abdića, saopšteno je iz DNZ-a Velika Kladuša.

Odluku o isključenju donijelo je Vijeće sudija Suda časti Opštinskog ogranka DNZ BiH Velika Kladuša 21. januara jer su aktivno davali podršku nezavisnom kandidatu za načelnika Velike Kladuše Edinu Behriću, čime su, kako je obrazloženo, direktno prekršili Odluku organa DNZ-a BiH o kandidatu ove stranke za načelnika opštine Velika Kladuša.

U obrazloženju se navodi da je ovih 16 funkcionera i članova DNZ-poslije izbora djelovalo suprotno stranačkom statutu i učestvovalo u organizaciji unutarstranačkih izbora suprotno odluci organa stranke.

Elvira Abdić Jelenović bila je član Predsjedništva DNZ BiH, poslanik u Skupštini Unsko-sanskog kantona i delegat DNZ BiH u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH.

Iz stranke je isključen i Ibrahim Mujić, član Predsjedništva DNZ BiH, kao i Emina Keserović član Nadzornog i Glavnog odbora DNZ BiH.

Iz stranke su isključeni i odbornici u Opštinskom vijeću Velika Kladuša Fikret Bašić, Jasmin Abdić, Edina Abdić Pleho, Hajrudin Okanović, Mirsada Veljačić, Asmira Velić, Muharem Ćerimović, Edin Kekić, Veldina Alibegić, Aida Alibegić Delić, Miodrag Knežević, te članovi stranke Enver Mujaković i Rasim Kantarević.

Protiv Odluke o isključenju iz Stranke imenovani mogu podnijeti žalbu Sudu časti DNZ BiH, kao drugostepenom organu u roku od osam dana od dana prijema Odluke o isključenju, navodi se u saopštenju.