Kanton Sarajevo
0

Kasni izbor kandidata za Dom naroda Parlamenta FBiH

FENA
Kanton Sarajevo: Nepotpuna dokumentacija
Kanton Sarajevo: Nepotpuna dokumentacija
Službe Kantona Sarajevo dostavile su materijal i izvještaj s provedenih posrednih izbora za izbor delegata u Dom naroda Federalnog parlamenta Centralnoj izbornoj komisiji BiH, ali je CIK utvrdio da je materijal nepotpun.

U ponedjeljak je Službi KS-a poslana obavijest da nedostaje određeni materijali, a danas je CIK-u proslijeđen potpuni materijal, nakon čega bi na jednoj od narednih sjednica trebao biti pregledan i usvojen izvještaj o provedenim posrednim izborima.

Kako je Feni kazala Maksida Pirić, glasnogovornica CIK-a, imena delegata za Dom naroda FBiH iz KS-a bit će poznata tek tada.

Sekretar Skupštine Kantona Sarajevo Abid Kolašinac također je kazao Feni da CIK-u nisu bila dostavljena dva izvještaja s provedenih izbora među zastupnicima Skupštine Kantona Sarajevo.

Jedan je o tome koji su zastupnici glasali na posrednim izborima, a drugi je o provedenom žrijebanju za redoslijed političkih stranaka na glasačkom listiću.

Kolašinac ističe da su sada sve formalnosti završene te da ne bi trebalo biti problema u vezi sa skorim proglašenjem imena.