BiH
0

Kasipović posjetio studenticu povrijeđenu pri prevrtanju autobusa

SRNA
Klinički centar Banja Luka
Klinički centar Banja Luka
Zdravstveno stanje studentice Marije Drobac, koja je povrijeđena prilikom prevrtanja autobusa na putu Zagreb - Gradiška, stabilno je i bit će joj operisana nadlaktica u Kliničkom centru Banja Luka.

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Anton Kasipović, koji je danas posjetio Mariju Drobac, rekao je da banjalučki studenti, koji su se zatekli u autobusu prilikom nesreće, u ovim trenucima bezbjedno stižu u Banju Luku.

Kasipović je naveo da će i studentice Vanja Glamočak i Nina Kondić, koje su hospitalizovane u bolnici u Sisku, biti premještene u Banju Luku kada to ne bude rizično po njihovo zdravlje.

On je naglasio da se istražuju okolnosti u kojima se dogodila saobraćajna nesreća i da će Ministarstvo prosvjete i kulture putem nadležnih organa Republike Srpske tražiti iz Hrvatske kompletnu informaciju o svemu što se desilo.

Dežurni ljekar Zoran Bjelogrlić potvrdio je da će Mariji Drobac u toku dana biti operisana nadlaktica, te da je riječ o jednom od komplikovanijih preloma.

Autobus u kome su se nalazili studenti Arhitektonsko-građevinskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci prevrnuo se jutros na autoputu Zagreb-Gradiška kod Kutine.

Niko od povrijeđenih nije u životnoj opasnosti. Dvoje povrijeđenih je prebačeno je u bolnicu u Sisku, a jedna studentica u Klinički centar Banja Luka.

Studenti iz Banje Luke su se vraćali sa studijske posjete Gracu, koju su organizovali Lokalni komitet Međunarodnog udruženja studenata građevinarstva IACES Banja Luka i nevladina omladinska organizacija Centar za razvoj karijere Banja Luka.