Uskršnji prijem
1

Kardinal Puljić: Nemoj drugome praviti pravdu na nepravdi drugih

Piše: M. B.
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba (Foto: N. G./Klix.ba)
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
"Smisao slavljenja praznika je jačanje vjere, ne samo da pojedemo i popijemo, slaviti praznik znači živjeti u vjeri", rekao je vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić na uskršnjem prijemu.

Kardinal Puljić nije držao dug govor kao prethodnih godina, jer kako je rekao "toliko puta je iskreno poručivao, ali se njegova poruka nije čula".

"I kad nisam poručio, poručio sam: morate biti učinkoviti. Ne možemo očekivati da to oni učine, već mi moramo učiniti da oni učine. Ne smijemo dozvoliti letargiju, pesimizam ili neučinkovitost. Moramo izvoliti učinkovitost od onih koji donose odluke da učine", kazao je Puljić.

U izjavi za novinare istakao je kako u cijelom svijetu ima problema kada su u pitanju nejednakopravnost ili manjine.

"Poručio bih svim čelnicima, ne samo hrvatskim, ono što želiš svom narodu dozvoli i onome koji je u manjini. Ono što ne želiš da tebi čine, nemoj činiti drugima. Nemoj drugome praviti pravdu na nepravdi drugih", poručio je Puljić.

Uskršnjem prijemu prisustvovali su predstavnici vjerskog, političkog i diplomatskog kora, međunarodnih, vojnih i civilnih struktura te apostolski nuncij monsinjor Luigi Peccutto u ime Svete Stolice.