BiH
0

Kardinal Puljić čestitao Božić patrijarhu Pavlu

FENA
Nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić uputio je božićnu čestitku srpskom Patrijarhu Pavlu.

"Vaša Svetosti!

Poznato mi je da ste sada slabijeg zdravlja, te me zato posebno obradovala Vaša redovna čestitka za Božić nama katolicima, da ste mislili na nas u tom stanju zdravlja.

Moleći se za Vaše zdravlje i utjehu vjere želim Vam radost vjere u Rođenje Kristovo te dijelim s Vama i cijelom Srpsko pravoslavnom crkvom želeći Vam drevnim izrazom nas katolika: Na dobro Vam došao Božić i sveto Isusovo porođenje!

Tu radost anđeoske poruke dijelim s Vama, svetim Arhijerejskim saborom i s Vašim vjernicima jer u toj tajni Utjelovljenja i Rođenja Kristova doživljavamo očitovanu Božju ljubav na čemu gradimo međusobno poštovanje i traženje puta vršenja Objavljene ljubavi Božje: "Uistinu, Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne"(Iv 3, 16).

Uz Božićnu čestitku, želim obilje Božjeg blagoslova u 2008. godini. Izražavam dužno poštovanje i naše bratsko zajedništvo u Kristu Gospodinu te iskreno pozdravljam", stoji u božićnoj čestitki kardinala Puljića srpskome patrijarhu Pavlu.