BiH
0

Karaula spremna za početak zimske sezone

FENA
Atraktivno skijalište na planini Konjuh, sa stazom dugom 1 700 metara, pozicionirano na nadmorskoj visini od oko 800 metara, spremno dočekuje ovogodišnju zimsku sezonu.

U preduzeću, koje upravlja ski-kompleksom, nadaju se da će ove zime biti dovoljno snijega, što će ujedno značiti i uspješnu sezonu. Smještajni kapaciteti također su već spremni za doček turista.

Pristup skijalištu je izuzetno pristupačan i jednostavan - ski-lift udaljen je samo 800 metara od centra Kladnja i ima kapacitet od oko 1 200 skijaša na sat. Okretna stanica nalazi se na 892 metra nadmorske visine.

Osim staza za skijanje, izgrađeni su i prostori za sankanje, a u neposrednoj bilizini planinskog prevoja Karaula stvoreni su uslovi i za nordijsko skijanje.

Prostor Karaule izuzetno je aktivan i posjećen i izvan skijaške sezone, jer omogućava ugodnu šetnju, planinarenje, lov, a bogat je šarolikom florom i faunom. Čist zrak i voda privlače turiste iz cijeg Regiona. Turistima koji žele ostati više dana na raspolaganju su hotel u centru grada kao i smještajni kapaciteti na Muškoj vodi.