BiH
34

KarAKTer za Klix.ba komentarisao bh. političare

Piše: Er. M.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Neformalna aktivistička mreža mladih KarAKTer za Klix.ba je na sebi svojestven sarkastičan način prokomentarisala vodeće političke aktere u BiH.

Tako je KarAKTer prokomentarisao Dragana Čovića, Bakira Izetbegovića, Dušanku Majkić, Željka Komšića, Zlatka Lagumdžiju, Valentina Inzka, Fadila Novalića i Željku Cvijanović.

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović:

U Draganu Čoviću vidimo pravog direktora koji ispod sebe ima svoje podanike koji funkcionišu po principu da kada direktor pita "je li tako" svi odgovore "tako je!"

Predsjednik SDA i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović:

U Bakiru Izetbegoviću vidimo bošnjačkog Ataturka. On je tvorac bošnjačkog naroda poslije rata.

Zastupnica u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić:

Gospođa, poduzetnica, koja zna kako za samo jedan dan uzeti 25 hiljada KM i da joj niko to ne može osporiti. Intelektualka, jer to zaista mogu samo veliki umovi.

Predsjednik DF-a i zastupnik Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Željko Komšić:

Idem tamo gdje će mi neko dati više para, idem tamo gdje je bolji transfer. Ako Cristiano Ronaldo osnuje svoj klub onda će to stvarno biti ekvivalent. Komšić je čovjek koji svoju politiku, izgleda, poprilično uspješno vodi jer na posljednjim izborima je imao skoro 50 hiljada glasova iako je promijenio dres.

Bivši predsjednik SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija:

Bošnjak i bosanac u isto vrijeme. Veoma zanimljiva ličnost koja je pokušala napraviti komunističku demokratsku partiju. Lagumdžiji dobro ide i sada kada bude predsjednik demokratskog SDP-a biti će mu pravo dobro. Čovjek koji ima svoje namještenike i koji nema problem da to i javno kaže. Jaka politička ličnost u BiH.

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Inzko: Simpatična ličnost koja podsjeća na misicu. Njegov posao je jednostavan: biti sladak, mahati i govoriti o miru u svijetu, a za to dobijati ogromne novce. Baš kao misica.

Premijer Vlade Federacije BiH Fadil Novalić: Ko je Fadil Novalić? Smješko, menadžer koji bi trebao pokrenuti talgo vozove koje smo kupili. Čovjek koji na najcrnje stvari odgovara sa smiješkom na licu. Veoma pozitivna ličnost koja u svemu vidi nekakav napredak. Fadil nam je pokazao šta znači biti menadžer.

Premijerka Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović:

Mala od skandala. Kandidatkinja za članicu Predsjedništva BiH koja je, nakon što nije prošla u Predsjedništvo BiH, postala premijerka manjeg bh. entiteta. Njena politika ne razlikuje se od politike Milorada Dodika. Čini mi se da je samo izvršilac Dodikove zamisli. SNSD s njom ne može nikada pogriješiti.

Parlamentarna skupština BiH: Jeftina kantina u kojoj se za 3 KM može dobro najesti i napiti. Apelujemo da ta kantina otvori baštu i na Trgu BiH pa da svi građani mogu dobro jesti i piti za 3 KM. Građane BiH vjerovatno najviše asocira na proteste. Vrlo često protesti se dešavaju ispred Parlamentarne skupštine BiH iako ponekad nemaju veze s tom institucijom. Možda je to i simbolično jer predstavlja protest državi. Mnogo ljudi je zaposleno u toj instituciji, samo još da mi imamo korist od tih ljudi.