Mirnes Ajanović
0

Karadžiću treba zabraniti komuniciranje s medijima

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović pozvao je članove Predsjedništva BiH, posebno Harisa Silajdžića i Željka Komšića da upute protestno pismo Ujedinjenim narodima (UN) kako bi se zabranilo komuniciranje Radovana Karadžića s medijima.

"Nedopustiva je šutnja bosanskohercegovačkih političara na odluku potpredsjednika Tribunala u Haagu kojom je putem zlouporabe medijskog prostora, a protivno pravilima Suda osigurano monstruozno iživljavanje Radovana Karadžića nad žrtvama njegove zločinačke politike i počinjenog genocida.

Haris Silajdžić i Željko Komšić, ali i Nebojša Radmanović, dužni su službenim protestom zahtijevati od generalnog sekretara UN-a da naloži poštivanje haških pravila i prema Radovanu Karadžiću jer nijednom haškom pritvoreniku nije bilo dopušteno komuniciranje s medijima", istakao je Ajanović.

Također, Ajanović smatra potrebnim provesti postupak protiv sudija koji su zbog, kako navodi, korumpiranosti omogućavanjem sramnih privilegija Radovanu Karadžiću ugrozili proces pomirenja naroda na prostorima bivše Jugoslavije, a posebno u Bosni i Hercegovini.