BiH
0

Kapić: Gradonačelnik odgovoran za sporost oko ujedinjenja komunalnih poduzeća

FENA
Foto: Ljubo Bešlić
Foto: Ljubo Bešlić
Za sporost u ujedinjavanju u jedno komunalno poduzeće Grada Mostara najodgovorniji je gradonačelnik tog grada Ljubo Bešlić kao i načelnik u Gradskoj upravi u čijem se resoru nalaze komunalije, izjavio je danas SDP-eov vijećnik u Gradskog vijeća (GV) Mostara Huso Kapić.

Kapić je također naglasio kako je potrebno radikalnije pokrenuti procese oko ujedinjavanja u jedno komunalno poduzeće. Naime, vijećnici Gradskog vijeća Mostara prošle godine donijeli su odluku da se za Mostar formira jedno komunalno poduzeće.

Kapić je upozorio na mogućnost pojave epidemije u Mostaru jer je grad zatrpan smećem i velike su vrućine.

Na današnjoj konferenciji vijećnica SDP-a u GV-u Mostara Selma Jakupović pozvala je vijećnike tog vijeća da na sutrašnjoj sjednici ne usvoje izvješće o poslovanju gradskih poduzeća iz razloga što ustanove koje posluju s gubitkom nisu dostavile program sanacije.

Jakupović je pojasnila kako imaju rok od 10 dana da dostave program sanacije, a ukoliko to ne učine Grad Mostar će, kao osnivač, smijeniti organe upravljanja.

"Ovo je jako pozitivno jer se konačno mora formirati institucija odgovornosti što kod nas nije slučaj već direktori koji dovedu poduzeće pod stečaj dobiju jednu unaprjeđujuću funkciju", istaknula je Jakupović.