BiH
0

Kanton Sarajevo i Općina Centar pomažu uređenje stadiona Koševo

FENA
Vlada Kantona Sarajevo i Općina Centar finansirat će uređenje Olimpijskog stadiona Koševo uoči prijateljskog susreta između reprezentacija BiH i Francuske, odlučeno je na današnjoj sjednici u Kantonu Sarajevo.

Kako stadion Koševo ne zadovoljava norme i standarde FIFA-e i UEFA-e premijer Kantona Sarajevo Denis Zvizdić pozvao je generalnog sekretara Nogometnog saveza BiH Muniba Ušanovića i Predsjenika FK Sarajeva Hajrudina Šumana radi dogovora oko uređenja stadiona. Na sastanku, na kojem je prisustvovao i načelnik općine Centar Dževad Bećirević dogovoreno je da će Kanton Sarajevo izdvojiti 10.000 KM za zaštitni zid na stadionu, koliko će izdvojiti i općina Centar za rekonstrukciju svlačionica. Također će se izdvojiti sredstva za pojačavanje reflektora kako bi se najavljeni meč odigrao u noćnom terminu, saopćeno je iz Kantona Sarajevo.

"Veoma nam je stalo da se i našim gradskim klubovima, Sarajevu i Željezničaru omoguće kvalitetna međunarodna takmičenja. Ova današnja izdvajanja su dio Projekta infrastrukturnog uređenja stadiona Koševo za održavanje međunarodnih takmičenja koji će svojim rebalansom Kanton Sarajevo zaokružiti na 100.000 KM. Naši klubovi moraju imati kvalitetne uslove za međunarodne mečeve jer je to važno i za kvalitetno predstavalje i grada i države", rekao je Zvizdić nakon današnjeg sastanka.