Objekat u Rakovici
0

Kanton, Grad i općine udružuju snage za izgradnju skloništa za napuštene životinje

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
O realizaciji projekta izgradnje skloništa za nezbrinute životinje u Rakovici razgovarano je danas u Općini Novi Grad Sarajevo.

Prisutni su upoznati o dosadašnjim aktivnostima na realizaciji ovog projekta, od izrade projektne dokumentacije prihvatilišta s kapacitetom od 600 mjesta, njegove lokacije u Rakovici te neophodnih procedura.

"Puno je otvorenih pitanja koja je potrebno rješavati. Istaknuta je opredijeljenost lokalnih zajednica da riješe sva pitanja vezana za izgradnju azila za životinje i da u narednom periodu započne konkretna realizacija projekta. Iduće sedmice ostaju da se riješe formalnopravna i tehnička pitanja", rekao je načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Damir Hadžić.

Za izgradnju skloništa za nezbrinute životinje potrebno je 590.000 KM. Sa 100.000 KM učestvovat će Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo, Grad Sarajevo i općine Novi Grad, Novo Sarajevo, Centar i Stari Grad koje će izdvojit i po 70.000, Općina Ildža 50.000 te općine Vogošća, Ilijaš i Hadžići po 30.000 KM, saopćeno je iz Pres-službe Općine Novi Grad.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Grada Sarajeva, Ministarstva privrede Kantona Sarajevo, općina Novi Grad, Novo Sarajevo, Centar, Stari Grad, Ilidža, Vogošća, Ilijaš, Hadžići i JU Terapijska zajednica Kantona Sarajevo "Kampus".