BiH
61

Kandidati za direktora Opće bolnice u Sarajevu Adnan Mušanović i Zlatko Kravić

Piše: S. H.
Adnan Mušanović i Zlatko Kravić
Adnan Mušanović i Zlatko Kravić
Konkurs za direktora Opće bolnice "Abdulah Nakaš" zatvoren je 27. maja, a kandidati za tu poziciju su specijalista interne medicine Adnan Mušanović i hirurg Zlatko Kravić.

Mušanović je zaposlen na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS), a Kravić je i zastupnik SBB-a u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH.

"Mogu potvrditi da sam se kandidirao na poziciju direktora Opće bolnice. Uskoro očekujem poziv na razgovor i odluku o tome ko će biti imenovan. Koliko znam, pored mene postoji još jedan kandidat", istakao je doktor Mušanović u razgovoru za Klix.ba.

Doktor Adnan Mušanović rođen je 1974. godine u Kaknju, a internu medicinu specijalizirao je u Sarajevu.

Njegov protukandidat doktor Zlatko Kravić rođen je 1957. godine, a kao ljekar opće hirurgije zaposlen je u Općoj bolnici "Abdulah Nakaš". Na lokalnim izborima 2012. godine bio je kandidat za načelnika Općine Novi Grad, a trenutno je zastupnik SBB-a u Parlamentu FBiH.

Tokom sljedeće sedmice bit će poznato da li su Mušanović i Kravić jedini kandidati, jer se trenutni v.d. direktora spomenute bolnice dr. Sead Bašić nije kandidirao za poziciju direktora.

Pozicija direktora Opće bolnice "Abdulah Nakaš" ostala je upražnjena nakon što je dotadašnja direktorica Sebija Izetbegović imenovana na poziciju direktorice KCUS-a. U međuvremenu je u Općoj bolnici poziciju v.d. direktora obavljao Sead Bašić.

Iako je početkom godine bilo gotovo izvjesno da će doći do spajanja Opće bolnice i KCUS-a, to se nije dogodilo, a građani Sarajeva očekuju da će Opća bolnica, koja ima tradiciju rada dužu od 150 godina preživjeti zamišljenu reformu zdravstvenog sistema u FBiH.