BiH
0

Kandidati SBiH se predstavili u MZ Kruševica

Klix.ba
Tim općinske organizacije Stranke za BiH Lukavac, sa kandidatima za općinsko vijeće i kandidatom za načelnika Općine Lukavac Midhatom Osmanovićem, jučer je pred stotinjak okupljnih građana u mjesnoj zajednici Kruševica održao predizborni skup na kojem su predstavljeni kandidati i program SBiH Lukavac za naredni mandatni period 2012-2016.

"Mjesna zajednica Kruševica je područje koje je već decenijama zapostavljeno od strane općinskih vlasti Lukavca. Kako se radilo u socijalizmu, još lošijim putem se nastavilo u periodu tranzicijskih promjena u kojima sredine poput Kruševice postaju, zahvaljujući prije svega načelnicima općine Lukavac, marginalizirane i posljednje u lancu prioriteta. SBiH Lukavac poručuje da je prošlo vrijeme takvih odnosa vlasti naspram udaljenih seoskih područja i da će nakon 7. oktobra Kruševica i sela poput nje biti ravnopravnije uključena u raspodjelu sredstava za kapitalne investicije", navedeno je u saopćenju iz ove stranke.

Dodaju kako su građani mjesne zajednice Kruševica istaknuli veliki problem u vezi sa vodosnadbijevanjem i kanalizacijom, očuvanjem područne škole, kao i dovršetkom izgradnje fudbalskog igrališta sa pratećim objektima i početkom razvoja turizma u reonu Ratiša.

Od prisutnih kandidata za općinsko vijeće Lukavac, obratili su se Sejfić Faik, Sinanović Nihada, Sejdinović Sejad, Ćosićkić Asidin, Suljević Suljo, Tokić Almedina, Sakić Džemal, Talović Denis, Hankić Refik i kandidat za načelnika općine Lukavac, Osmanović Midhat.

"SBiH Lukavac će dolaskom na vlast u narednom četverogodišnjem periodu pomoći građanima MZ Kruševica da se riješi pitanje vodosnadbijevanja stanovništva, zatim dovršetak izgradnje fudbalskog igrališta i započeti odgovarajuću valorizaciju historijsko kulturološkog značaja kompleksa Ratiš koji u budućnosti, s obzirom na relevantne naučne činjenice, može postati jedna od značajnijih destinacija vjerskog i seoskog oblika turizma u Bosni i Hercegovini. Kruševica ima mlade, sposobne kadrove za razvoj ove lokalne sredine koj isu pokazali interes i za vraćanje nekim tradicionalnim zanimanjima ovdašnjeg stanovništva, poput voćarstva, stočarstva na ogromnim, uvijek osunčanim njivama, proplancima i brdima ovog dijela majevičkih obronaka", navodi se u saopćenju.

Kandidati SBiH Lukavac u subotu, 22.septembra, predstavit će se na tribini u Devetaku, a 24. septembra u 18:00 sati, na predizbornom skupu u domu kulture Puračić.