Na kafi i Hanka Paldum i Sejo Pitić
17

Kandidat SDU Emir Zlatar na kafi sa simpatizerima iz Starog Grada

Klix.ba
Kandidat za načelnika općine Stari Grad i član predsjedništva SDU Emir Zlatar odazvao se druženju za simpatizere i članove stranke u opuštenom ambijentu, u okviru projekta SDU Stari Grad "Kafa sa načelnikom-upoznajte nas".

Kandidat za načelnika Općine Stari Grad Emir Zlatar prezentirao je pet osnovnih razloga "Zašto SDU BIH", a posebno je istakao da je kontinuitet politike za očuvanje suverene, cjelovite i nezavisne države BiH ključni politički cilj od kojeg SDU nije odustala niti pedlja od osnivanja do danas.

"SDU ima iskusne, sposobne i visoko moralne kadrove u rukovodstvu, kao što su Miro Lazović, Stjepan Kljuić, profesor Ivo Komšić, profesorica Meliha Lekić, Nermin Pećanac i drugi. SDU kao demokratska stranka garantira ustroj i zalaganje za demokratsko društvo i državu. Zalažemo se za sekularnu državu, a ne sekularno društvo. SDU je jedina politička stranka u BIH koja je smijenila svog predsjednika stranke zbog finansijskih malverzacija", istaknuto je u saopćenju SDU.

Na "kafi sa načelnikom" Emir Zlatar prezentirao je i objasnio projekat urbanističko arhitektonskog rješenja za ulicu Ferhadija, koja, kako je kazao, treba biti centralna pješačka zona Sarajeva.

Kafi su prisustvovale i neke ličnosti iz javnog života.

Među estradnim ličnostima, osim Seje Pitića, prisustvovala je kraljica sevdaha Hanka Paldum koja je izrazila podršku prezentiranim projektima.

Zlatar je pojasnio i još nekoliko ključnih projekata za Stari Grad, koji se nalaze u programu SDU Stari Grad za lokalne izbore. "Kafa sa načelnikom – upoznajte nas" nastavit će se u narednim danima kroz sve mjesene zajednice u Starom Gradu.