Bugojno
0

Kampanja neće utjecati na odluku građana

FENA
U anketi koju je s građanima Bugojna napravila lokalna RTV stanica za potrebe centralne informativne emisije "Dnevni informator“ o tome koliko predizborna kampanja koja počinje 5. septembra može utjecati na to za koga će glasati na predstojećim općinskim izborima, dobijeni su različiti odgovori.

Većina anketiranih se izjasnila da ne misli da će medijska predstavljanja stranaka, partija i kandidata za načelnike imati velikog utjecaja na njihovu odluku koga će zaokružiti na glasačkim listićima.

Dosta ih je kazalo da već imaju svog favorita u kojeg vjeruju da im može osigurati budućnost kakvu žele.

Bilo je i onih koji su kazali da ih "predizborna prepucavanja“ političara ne zanimaju i da će u to vrijeme najvjerovatnije okrenuti drugi kanal na svom TV prijemniku.

Tek mali broj Bugojanaca kazao je da 5. oktobra neće biti na biralištima.

Programom medijske kampanje RTV Bugojno će od sutra početi emitovanje izborne hronike, a od ponedjeljka i emitovanje neposrednih obraćanja stranaka, partija i kandidata za načelnike na teritoriji Bugojna, Donjeg Vakufa i Gornjeg Vakufa/Uskoplja.

U drugoj polovini septembra planirane su debatne emisije. Putem plaćenih političkih marketinga osigurani su termini dodatnog obraćanja biračima, što je u skladu s pravilima Centralne izborne komisije (CIK) i Regulatorne agencije za komunikacije (RAK).