Naša stranka
0

Kampanja još nije počela, a neki se već upadljivo bore za naklonost birača

FENA
Iako predizborna kampanja još nije zvanično počela, neki izborni kandidati i sadašnji nosioci izvršnih funkcija krajnje nametljivo su već počeli trku za naklonost birača, tvrdi u današnjem saopćenju za javnost Naša stranka.

Kao primjer za to navela je imenom predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Harisa Silajdžiča i premijera Republike Srpske Milorada Dodika te općenito ustvrdila da se vladajuće stranke i njihovi lideri ne osvrću na činjenicu da kampanja još nije ozvaničena.

Silajdžić, kako tvrdi Naša stranka, ništa nije učinio u protekle četiri godine da se stvari u zemlji pokrenu naprijed, a trenutno je čas često viđen na TV ekranima, čas prima svjetski poznate javne ličnosti i zvijezde i predstavnike udruženja čije su članstvo ratni stradalnici, čas prisustvuje dženazama žrtava iz proteklog rata ili obilježavanju datuma iz tog perioda.

Za njim ništa ne zaostaje ni Milorad Dodik, premijer Republike Srpske, ustvrdila je također u saopćenju ova stranka.

Dodik je, s jedne strane, učestao sa susretima sa stranim zvaničnicima, a s druge, dijeli 'i šakom i kapom' budžetski novac kao da je njegov kako bi održao podršku birača u naklonjenim mu sredinama.

"Ne zaostaju ni drugi kojima zvanične funkcije pomažu da dobiju mjesto u medijima i tako stalno budu pred očima i u ušima birača.

Očigledno je da vladajuće stranke i njihovi lideri ne shvaćaju ozbiljno to da izborna kampanja počinje tek za koji dan, tačnije 2.septembra, već su požurili da na već isprobani način, demagogijom i populizmom pridobiju podršku i obnove mandate.

Očigledno je da fer plej i odanost demokratskim principima i nisu osobine koje krase današnje nosioce funkcija", citat je iz ovog saošćenja.

Naša stranka dodaje da je funkcionerima bitno da ponovno biračku podršku pa makar po cijenu gaženja temeljnih principa demokratije.

"Da li će građani i ovaj put nasjesti na ove jeftine poteze ili će znati napraviti pravi izbor", pita se Naša stranka.