Knjižara "Svjetlost"
0

Kampanja "Da sva djeca idu u školu!"

Sarajevo-x.com
Javnim čitanjem za djecu i promotivnim aktivnostima unutar i ispred novorenovirane knjižare "Svjetlost" u Titovoj ulici u Sarajevu u subotu 26. septembra 2009. godine, Save the Children u BiH i Mreža organizacija za promociju inkluzivnog obrazovanja "Inkluziv" obilježiti će nastavak kampanje "Da sva djeca idu u školu!" i treću godišnjicu globalne kampanje Save the Children pod nazivom "Ispravimo budućnost kroz obrazovanje".

Javnom čitanju, koje će voditi poznata bosanskohercegovačka glumica Gordana Boban, prisustvovat će djeca osnovnoškolskog uzrasta iz Sarajeva, Mostara i Doboja. Volonteri iz ovih gradova animirati će prisutne građane i prolaznike i dijeliti promotivni materijal koji ukazuje na značaj uključenosti svakog djeteta u obrazovanje.

Cilj kampanje "Da sva djeca idu u školu!", koja je pokrenuta u junu 2009., jeste osigirati da svako dijete u Bosni i Hercegovini ima pristup besplatnom, obaveznom osnovnom obrazovanju dobrog kvaliteta.

Aktivnosti unutar i ispred knjižare "Svjetlost" počinju u 11:30 i traju do 13:00 sati. Vjerujemo da ćete uvidjeti značaj ove kampanje i na odgovarajući način prezentirati ovaj događaj u Vašim medijima.