BiH
18

Kameni amifitetar u Javorovom dolu na Bjelašnici

Klix.ba
Devetog augusta tačno u podne u Javorovom dolu na Bjelašnici počinje Kameni amfiteatar, manifestacija koja okuplja kreativce i entuzijaste.

Tokom četvorogodišnjeg postojanja svojim kreativnim sadržajima, pješačkim stazama, planinarskim izletima, Kameni amfiteatar predstavlja cjelodnevno uživanje za svakog pojedinca.

U saradnji sa produkcijskim timom Klabike kreiran je koncept koji želi da ponovo podsjeti sugrađane na predivni reljefni fenomen Kameni amfiteatar u vidu jednodnevnog festivala koji ima za namjeru da postane događaj koji će se dešavati svake godine.

Cjelodnevni program je zamišljen kao istraživačka avantura kroz programske tačke sa različitim sadržajima.

Open mic poziv: Pored redovnog programa svi entuzijasti imat će priliku da u intervalu od 20 minuta predlože svoju interpretaciju u različitim formama izražavanja: (MC'S, stand up, performance, act, bands,…)

Svi zainteresovani mogu se prijaviti putem mail adrese: [email protected].

Za ljubitelje zalaska sunca Klabika Collective & Prijatelji su pripremili DJ-set program koji će Vas uvesti u noćni doživljaj Kamenog.

Uzevši u obzir zapostavljenost planina tokom ljetnog perioda, ovo je idealna prilika da se usmjeri pažnja na stvarne vrijednosti koje su dostupne građanima Sarajeva. Ulaz za ovaj događaj je besplatan.

"Želimo da ovaj dogadaj preraste u naš trenutak, naš festival radosti, u kojem ćemo zajedno uživati svake godine i nestrpljivo očekivati nove izvođače. Iako je event zahtijevao veliki napor i konstantnu produkcijsku angažovanost, odlučili smo da se ulaz ne naplaćuje kako bi se svi osjetili pozvanim", poručili su organizatori.