BiH
0

Kalabić o Kukiću: "Pred Komisiju je došao bez ičega"

FENA
Drago Kalabić
Drago Kalabić
Zamjenik predsjedavajućeg parlamentarne Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara BiH Drago Kalabić je nakon sjednice komisije kazao novinarima da je čovjek bez ideje, bez programa, bez vizije, bez bilo čega došao pred komisiju.

"Isti ljudi koji svaki dan govore da ova zemlja nema vremena za čekanje, danas traže vrijeme za nešto, to nešto je ništa. Ni jednom nas riječju nije uvjerio gospodin Kukić da će se bilo šta promijeniti. Nije pomoglo čak ni to što smo kazali gospodinu Kukiću da nema potrebe za razgovorima o kojima on govori“, kazao je Kalabić, dodajući da nema s kim više Kukić da razgovara.

Po njegovim riječima, uvažavajući i poštujući njegovu ličnost, ali u političkim odnosima Kukić nema više s kim da razgovara.

"Da je iole bio ozbiljan i da je pokazao poštovanje prema državnom Parlamentu, on bi danas doša sa bilo kakvim programom“, kazao je Kalabić.

Članica Komisije Aleksandra Pandurević smatra da smo danas, na žalost, vidjeli da su poniženi Parlament BiH, poniženi su građani BiH, a ponižen je i sam Slavo Kukić.

"Dobilo smo kandidata za predsjedavjućeg Vijeća ministara koji iza sebe nema većinu, čeka da napravi program dok skupi većinu, a hoće li tu većinu skupiti ni sam ne zna, niti vjerovatno vjeruje u to“, kazala je Pandurević.

Problem je, istaknula je, što smo ovdje svi postali žrtve zakovanih pozicija dva suprostavljena bloka u Federaciji BiH.