BiH
0

Kalabić: Fali mali korak do usvajanja zakona o reformi policije

FENA
Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu državnog parlamenta Drago Kalabić je danas izjavio za Fenu da mu nije poznato da je dosad bilo nekih konkretnih razgovora o prijedlozima zakona o reformi policije.

"Mislim da će se danas i sutra nešto dešavati i da su stavovi jako blizu i zato ne treba neko posebno vrijeme da se oni usaglase. Blagi sam optimista, očekujem da će to biti sve u redu“, kazao je Kalabić.

Upitan da komentira najavu predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Nikole Špirića da će podnijeti ostavku ako državni parlament ne usvoji zakone o reformi policije, Kalabić je kazao da ga potpuno razumije te da je jedan takav potez očekivan.

"Mi smo opterećeni brojnim drugim razlikama, ali koje su u ovom momentu nevažne u poređenju s evropskim putem BiH. Ako se, na neki način, to opstruira pogotovo partije koje čine Vijeće ministara onda je njegov potez sasvim razumljiv i potpuno logičan“, kazao je Kalabić.

Govoreći o krizi do koje bi došlo podnošenjem ostavke, Kalabić je rekao da sigurno u političkom smislu "ne bismo preživjeli“ takvu jednu krizu, nešto bi se moralo drugo dešavati.

"Mislim da za to nema potrebe i da jedan mali korak fali da ipak uspješno završimo taj posao. Mislim da će potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju ipak baciti jedno novo, pozitivno svjetlo na dešavanja i procese u BiH i da ćemo i na ostale probleme gledati u drugačijem svjetlu“, kazao je Kalabić.